Fascies, de afvalstoffen transporteur

De winter is een zeer geschikt seizoen om je paard te ondersteunen met een myofasciaal release behandeling, dit heeft te maken met het zuiveren van het lichaam, hoe zit dat eigenlijk? 

Een paard zijn lichaam, en met name de organen, is ingesteld om met de natuur en de seizoenen te functioneren. Daar waar het lichaam vet opbouwt in de lentes en zomer dmv gras en andere voedingsrijk voedsel, eet een paard in de winter juist armer voedsel; hooi, takken en schors en verbruikt het paard zijn voorraad vet in de winter om in de lente weer schoon een nieuwe cyclus in te gaan. De darm wordt in het winter seizoen gereinigd en opgeslagen toxines worden naar de lever getransporteerd en onschadelijk gemaakt om vervolgens het lichaam te verlaten middels urine. Daarbij is het normaal dat een paard iets afvalt. Helaas kunnen steeds meer paarden deze natuurlijke detox niet doormaken, bijvoorbeeld door overgewicht, ziektes, medicijnen of een niet optimaal management. 

Naast het verbeteren van management, voeding en veel bewegen kunnen we de paarden ook ondersteunen via de fascies, immers zit het fascie bindweefsel niet alleen om en in spieren, maar ook de rest van het lichaam en de in de organen. De fascies zijn ook niet enkel betrokken in bewegingen en spierondersteuning, maar zijn ook een belangrijke transporteur! En dáár kan het metabole systeem een goede ondersteuning van krijgen. Wanneer fascies restricties hebben, transporteren zij minder goed, vergelijkbaar met keien in een rivier, rotzooi blijft hangen en de stroming is verstoord.

Dit zien we bijvoorbeeld terug bij paarden met ophopingen bij suiker problemen, stijf zijn, vollere benen en minder goed reageren op supplementen dan verwacht.

Door in de gehele oppervlakkige laag van het lichaam de fascies los te maken zorgen we ook weer voor een beter algeheel functioneren, een heuse apk dus!

Reacties die ik afgelopen periode ontving na een behandeling:

“mijn paard heeft in de ochtend geen volle benen meer” .. “de twee dagen na de behandeling had mijn paard veel donkerder urine van de losgekomen afvalstoffen, daarna was het zichtbaar lichter” .. “de vetkwabben op de rug en billen zijn flink afgenomen” .. “eindelijk beginnen we effect te zien van de glucobalance die we al maanden geven voor de suikers” .. “ons paard begint ineens weer een gladdere vacht terug te krijgen en oogt algeheel fitter” .. “hoe bizar, hij lijkt 20kg lichter als je de voor en na foto’s bekijkt” .. “de harde manenkam is zoveel beter geworden”

Dus loop jij tegen wat vage dingetjes aan, je paard is wel gezond maar kan net wat gezonder ogen, of heeft een periode medicijnen gehad, is ziek geweest, heeft door een blessure lang stilgestaan, is wat stijfjes, heeft metabole problemen (ppid, hoefbevangenheid, ems, problemen met suikers) dan zou een behandeling van de fascies een fijne ondersteuning voor je paard kunnen zijn.

Mocht je je afvragen of het iets voor jullie kan betekenen? Schroom niet en neem even contact op om de klachten en mogelijkheden te bespreken

Meer weten over Fascia Release? Je leest het hier *klik*

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram
YouTube