Boekenlijst

Iedereen die paarden rijdt, traint, verzorgt en houdt weet dat die nooit uitgeleerd is. Het leuke is dat je niet alleen veel leert door te doen, te kijken en te trainen, je kunt ook heel veel leren uit boeken. Onderstaande boeken heb ik in mijn bezit en vind ik dusdanig waardevol dat ik ze graag deel met anderen! Elk boek heeft bijgedragen aan de persoon, de instructeur en paarden mens die ik ben geworden.

Boeken geven je een goed geillustreerd beeld van hoe iets eruit ziet en geeft jou de tijd om het in je eigen tempo op te nemen. Daarnaast is het ideaal als naslagwerk, voor de momenten dat je denkt “Hoe zat dat ook alweer?”
Bij elk boek staat een korte beschrijving, ik hoop dat ik hiermee online kan bijdragen aan de kennis van anderen, zodat we met nog meer bewustwording en plezier met onze geliefde paarden aan de slag kunnen.

Mocht jij een boek hebben die absoluut de moeite waard is? Laat het me weten!

Begrijpelijk boek voor iedereen die meer wil weten of biomechanica, hoe het lichaam werkt en waarom we bepaalde dingen moeten trainen en welke dingen juist niet.
Logisch uitgelegd in heldere taal en mooie foto’s.

Dit boek heeft voor mij deur open gezet naar een andere kijk op dressuur en bevestigde waarom ik niet warm loop voor de hedendaagse dressuur in de westrijdring

Een goedgaand paard begint bij de ruiter, veel rijtechnische uitdagingen kunnen worden aangepakt vanuit jezelf en jouw houding. Houding en zit is zoveel meer dan schouders naar achteren en hakken naar buiten. 

Lisanne Thomas heeft in haar boek niet alleen veel uitleg in tekst, ze gebruikt ook veel foto’s om de verschillen uit te leggen.
Plus veel oefeningen waar je zelf mee aan de slag kan

Leerzaam boek over veel eerste stadia van je paard in omgang en beleren. Beleren hoeft niet moeilijk te zijn mits je de juiste handvatten en kennis hebt en weet hoe je dit mooie proces succesvol kan laten slagen

Psychologisch naslagwerk gericht op de ruiter.
Een aanrader bij angst, stress of andere mentale struggles die tussen jou en je plezier in staan

Revalidatie dierenarts Karin Leibbrandt schreef dit boek na jarenlang werken met paarden en dan met name paarden met blessures. Hoe kan het dat paarden die gereden en getraind worden tegen veel dezelfde blessures aanlopen? Waar komt dit vandaan? Hoe kunnen we ze voorkomen en oplossen met een andere kijk op trainen?

Longeren kan een uitdaging zijn, wanneer doe je het goed? Wat heb je nodig? Is het saai? Mireille beantwoord al deze vragen in haar boek en laat zien dat longeren juist doeltreffend is zonder al die attributen en waarom longeren zonder hulpteugels beter is voor je paard gezien vanuit de anatomie en biomechanica

Laagdrempelig boek voor elke paardeneigenaar over de anatomie van het paard en tevens een goede hulp om je paard te monitoren

Facebook
Instagram
YouTube