Boekenlijst

Iedereen die paarden rijdt, traint, verzorgt en houdt weet dat die nooit uitgeleerd is. Het leuke is dat je niet alleen veel leert door te doen, te kijken en te trainen, je kunt ook heel veel leren uit boeken.
Onderstaande boeken heb ik in mijn bezit en vind ik dusdanig waardevol dat ik ze graag deel met anderen! Elk boek heeft bijgedragen aan de persoon, de instructeur en paarden mens die ik ben geworden.

Boeken geven je een goed geillustreerd beeld van hoe iets eruit ziet en geeft jou de tijd om het in je eigen tempo op te nemen. Daarnaast is het ideaal als naslagwerk, voor de momenten dat je denkt “Hoe zat dat ook alweer?”
Bij elk boek staat een korte beschrijving, ik hoop dat ik hiermee online kan bijdragen aan de kennis van anderen, zodat we met nog meer bewustwording en plezier met onze geliefde paarden aan de slag kunnen.

Mocht jij een boek hebben die absoluut de moeite waard is? Laat het me weten!

Begrijpelijk boek voor iedereen die meer wil weten of biomechanica, hoe het lichaam werkt en waarom we bepaalde dingen moeten trainen en welke dingen juist niet.
Logisch uitgelegd in heldere taal en mooie foto’s.

Dit boek heeft voor mij deur open gezet naar een andere kijk op dressuur en bevestigde waarom ik niet warm loop voor de hedendaagse dressuur in de westrijdring

Facebook
Instagram
YouTube