Anouk Meadow

Anouk is mijn eigen draver, de draver die jullie elke pagina tegenkomen op de achtergrond.

Anouk is een merrie uit 2007 en sinds 2010 in mijn leven, haar heb ik mogen overnemen van de fokker. Niet de makkelijkste draver, wel de leukste en allerliefste en ik heb gewoon een grote klik met haar. 

Ik heb haar zelf beleerd toen ze 4,5 was en dat ging erg makkelijk, zoals dat met de meeste dravers gaat die al voor de kar beleerd zijn, alleen heeft Anouk niet gekoerst doordat haar beenstand achter niet krachtig genoeg is voor de koersen.

Eigenlijk heeft Anouk mij ook veel geleerd, namelijk geduld, doorzettingsvermogen en kritisch blijven kijken naar je training en management, want elke beslissing die ik maak koppelt zij meteen terug, positief of negatief. Een echte spiegel dus.

Jammer genoeg heeft zij in 2017 een peesblessure gehad waardoor wij nog meer moeten letten over hoe wij een training inbouwen en oppakken, wat mij als trainer nog meer heeft gevormd en ik daardoor goed kan overbrengen op anderen.
We trainen regelmatig op de baan die op stal ligt, 600m rondom met mooie rechte stukken. We hebben in 2016 weer de kar achter haar gedaan en sindsdien is een rondje baan een vast gegeven in onze training voor de conditie zonder al teveel belasting.

Onder het zadel kan ik de baan ook gebruiken als ontspannen ritje, maar ook op de rechte stukken kan ik oefeningen doen zoals schoudervoor en wijken zonder dat je paard vastplakt aan een bakrand, hierdoor kunnen we mooi focussen op het evenwicht over 4 benen en het op eigen benen lopen. In de bak kunnen we juist meer gymnastigeren met voltes.

Anouk is inmiddels 13, en met het juiste management en het steeds verbeteren van mijn trainingen, is ze beter dan ooit!

draver anouk
Facebook
Instagram
YouTube