Diensten

Als revalidatietrainer, instructeur en therapeut ben ik een breed opgeleide professional, benieuwd waarmee ik jullie kan helpen?

Kijk in de menubalk bovenin naar de subpagina’s onder Diensten voor de diverse diensten of klik op de titels hieronder.

Instructie
Van rechtrichten vanuit de 4dimensiondressage principes, zowel aan de hand als onder het zadel, klassieke dressuur tot balkjes en proprioceptielessen, als breed opgeleide instructeur heb ik een brede blik voor diverse uitdagingen. Iedereen die welzijn hoog in het vaandel heeft en op een duurzame, gezonde en plezierige manier aan de slag wil met zijn/haar paard is van harte welkom! 
Uiteraard ben ik als professional nooit uitgeleerd en volg ik doorlopend scholing voor het uitbreiden van mijn expertise.
Kernwoorden voor mij zijn: Geduldig, begripvol, analyserend, vooruitstrevend, holistiscgh, meedenkend, positief en creatief.
Alles met harmonie voor het paard voorop. We werken vanuit een correcte basis en biomechanische kennis. Geen trucjes, hardheid of dwang door bijvoorbeeld hulpteugels, echte rijkunst is zoveel simpeler, logischer en prettiger en ik wil jullie dat graag laten ervaren.

Longeerlessen
De vraag naar longeerlessen stijgt!
Je paard trekt aan de lijn, kijkt naar buiten, valt naar binnen, misschien krijg je hem/haar niet goed de volte op, longeren is een vak apart en ik help jou daar graag bij, zowel aan de enkele longe als de dubbele longe. Longeren hoeft niet doelloos te zijn en met simpel rondjes lopen doe je je training tekort. Met doeltreffende tips en oefeningen leer jij je paard rechtrichten aan de longeerlijn en als een echte trainer naar je paard kijken!

Fascia Release Therapie
Het behandelen van paarden is inmiddels een belangrijk onderdeel van mijn professie, wat begon met een introductiecursus voor paardeneigenaren resulteerde in zoveel enthousiasme en resultaten dat ik de jaaropleiding ging doen bij Equicare-plus van revalidatiedierenarts Karin Leibbrandt. Het behandelen van de Fascia heeft veel effect op het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel en het welzijn van het paard en beperkt zich niet tot spieren. Met mijn behandelingen geef ik paarden een lossere jas terug waardoor bewegen prettiger wordt en zowel fysieke, rijtechnische en mentale problemen vaak al met één sessie verbetert worden.

(Revalidatie)training
Als gediplomeerd revalidatietrainer kun je mij ook inschakelen voor training, ter aanvulling op de lessen of wanneer jij niet in staat bent om zelf te rijden. Denk bijvoorbeeld aan situaties als: omscholen, ziekte of zwangerschap, angst, gebrek aan vertrouwen, graag je paard ondersteunen met een deskundige ruiter. Als revalidatie trainer weet ik tevens alle ins en outs om jouw paard weer gezond en duurzaam op te trainen na een blessure.

Draverspecialist
Misschien ben je op mijn website terecht gekomen via een kennis, draverfacebook pagina of een google zoekterm gericht op dravers. Al een aantal jaren weten draver eigenaren mij door heel Nederland te vinden voor diverse vragen omtrent dravers als recreatiepaard. Van omscholen, tot aankoopsadvies, galop aanleren, gedragsproblemen.. en meer. Met een brede achtergrond en (opleidings)kennis van de drafsport en paarden in het algemeen ben ik het juiste adres omtrent begeleiding van dit prachtige ras! Meer weten over mij als draverspecialist vind je op bovengenoemde pagina

Facebook
Instagram
YouTube