Meer over mij

Hi! Mijn naam is Miranda Koldijk, een nuchtere noordeling die woonachtig is in Noord-Holland.
Liefhebber van dravers, optimistisch, analytisch, geduldig, toegankelijk, out of the box denker en enthousiast.

Met mijn jarenlange ervaring in en buiten de drafsport help ik mensen op weg met hun draver, in het omscholingsproces en de periode daarna. De ervaring in alle facetten van de drafsport gecombineerd met de rijpaardensport maakt dat ik snel de juiste handvatten kan bieden aan de uitdagingen die klanten ervaren die andere instructeurs misschien niet kunnen aanbieden of zien door hun gebrek aan kennis van het ras. De draver is een sensibele harde werker die soms een iets andere aanpak en techniek nodig heeft om optimaal recreatiepaard te kunnen zijn.

Ik begeleid dmv lessen, zowel live als op afstand, coaching bij allerhande management vragen en als trainer, voor dravers die nog omgeschoold moeten worden, die met grotere uitdagingen of wanneer de eigenaar niet in de gelegenheid of nog te onervaren is om zijn/haar draver in dit stadium te begeleiden. Ik kijk naar de subtiele communicatie problemen en naar wat de combinatie nodig heeft en kan daar snel op in spelen. Welke problemen ik vaak zie?

Miscommunicatie, disbalans, onbalans, fundamentele basistechnieken die nog niet beheerst worden, angst, onkunde en gebrek aan kennis. Een probleem benoem ik liever als uitdaging, ik bekijk elk aspect, signaal en pluis het uit tot de kern en begin vanaf het fundament weer op te bouwen, zodat iedereen met zijn/haar draver weer de juiste handvatten en technieken heeft om een goede basis te bouwen. Het is fijn als je paard in de les fijn loopt, maar nog fijner als jij deze vorderingen zelf voort kan zetten buiten de lessen om omdat je de juiste kennis hebt mee gekregen, waarom en hoe je iets doet!

Daarnaast schrijf of plaats ik regelmatig tekst en uitleg over rijtechnische zaken en alles eromheen, teksten waarvan ik vindt dat ze bijdragen aan kennis overdracht en extra handvatten.Naast de kennis die ik heb vanuit de praktijk, blijf ik mij bijscholen en mijn kennis verdiepen. Zo ben ik Orun gediplomeerd en heb ik afgelopen jaar de volgende cursussen en masterclasses gedaan, meer daarover lees je in mijn kwalificaties

Hoe ik mijn pot met ervaring heb gevuld?

Dat kun je hieronder lezen!

Vroeger ben ik zoals de meeste begonnen op de manege, de mijne kenmerkte zich als handels manege, veel pony’s werden na aankoop getest in de lessen en de meesten vervolgens doorverkocht, ik vond het geweldig, elke week/maand een andere pony/paard rijden. Ik was niet het type meisje dat verknocht was aan één pony, ik was al wel verknocht aan het puzzelen van de paarden die als uitdagend werden bestempeld. Op een gegeven moment wisten mijn lesjuffen dat wel en lichtten mij bij binnenkomst al in dat er een nieuwe gearriveerd was die ik mocht uittesten. Hierdoor werd ik misschien geen Anky ruiter, wel een handige ruiter!

In mijn tienerjaren volgden verschillende verzorg en bijrijdpaarden waar ik veel van mocht leren, ik ben altijd actief gebleven in de rijpaarden, allround geïnteresseerd of het nu ging om dressuur, springen, longeren of noem maar op.

In 2009 kwam ik via een collega in contact met de drafsport, hij was draver fokker en niet veel later was ik bijna dagelijks bij hun op stal te vinden om te helpen met de merries, veulens, jaarlingen en het in beweging houden van de dekhengsten. Al snel volgden ook de bezoekjes aan de baan van Wolvega en toen ging het hard.
Een kennis vroeg of ik monté jockey wilde worden en regelde een geschikt trainingspaard, mijn eerste trainingen volgden met als sluitstuk mijn monté examen die ik haalde. Er kwam een koerspaard op stal waar ik mijn eerste koersen mee reed en tevens zelf trainde, geen paard die in de prijzen liep, wel een grote leerschool.
Daarna schoof ik door naar een entrainement waar ik zo vaak mogelijk hielp op stal, met het uitrijden en als groom mee naar de koers. Ik kreeg de smaak te pakken en mocht ook de koerspaarden mee snelrijden, de 2 wekelijkse training waar je op snelheid en uithouding traint. Er volgden zelfs een vergunning als amateurrijder in de sulky koersen en een eigen koerspaard, zelf trainen en rijden was een genot! Tevens beleerde ik op stal met enige regelmaat koerspaarden voor training onder het zadel of om ze klaar te maken voor de bereden koersen.
In die periodes ben ik daarnaast actief geweest als bestuurslid van een grasbaan evenement en als gastvrouw op de baan van Wolvega waar ik bezoekers speluitleg gaf en met rondleidingen tekst en uitleg voorzag over de draver en de drafsport.

Begin 2018 werd ik weer een aantal keren benaderd om te helpen bij het scholingsproces van een draver en ben ik mij fanatieker en professioneler gaan inzetten voor dit onderdeel en is Dravend Succes ontstaan!

Al vele dravers en hun eigenaren heb ik mogen begeleiden afgelopen jaar en hopelijk mogen er nog vele volgen!
Want laten we van elke draver, een dravend succes maken!

Veel liefs, Miranda! 

Dravend Succes
Facebook
Instagram
YouTube